Inge Wopereis (Directeur / oprichter)

IngeWopereis-111Neerlandicus en communicatiekundige van huis uit. Al jaren zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver voor bedrijfsleven en overheid. Zo lang ik me kan herinneren gefascineerd door het thema ‘persoonlijke groei’. Volgestouwde boekenkast over dit, en aanverwante, thema’s en vele trainingen gevolgd. Stukje bij beetje wijzer geworden, geloof ik sterk in het belang van luisteren naar je eigen innerlijke stem - wat is voor jóu belangrijk? – en op op basis daarvan je koers bepalen. Dat maakt authentiek en krachtig en opent daarmee jouw wereld van mogelijkheden: every child is born a genius! Precies dit is mijn drijfveer: jonge mensen bewust maken van hun eigen potentieel. In de eerste plaats door in hen te geloven en vervolgens door hen aan te spreken op hun zelfsturend vermogen en te trainen in zelfreflectie.  

Etienne Remmers (Directeur / oprichter)

Etienne Remmers-111-lichterNa de HEAO (BE) maakte ik op mijn 22ste een wereldreis van anderhalf jaar en ontdekte dat ik eigenlijk overal op de wereld wel een bestaan zou kunnen opbouwen. Vanuit die vrije gedachte startte ik (toch gewoon in Nederland) een onderneming, maar dan wel een touroperator: specialist in ski- en tennisreizen. Verkocht dit bedrijf na 18 jaar. Altijd al zeer geïnteresseerd geweest in het ontwikkelen van potentieel van (jonge)mensen. Zo begeleidde ik tientallen stagiares van MBO- en HBO-instellingen en ben ik al jaren enthousiast trainer/coach van het hockeyelftal van onze dochter. Inmiddels ben ik gecertificeerd Coveytrainer en ervan overtuigd dat het Covey (persoonlijk leiderschaps)gedachtegoed het voortgezet onderwijs gaat veroveren. Dit is nog een kwestie van tijd, te beginnen bij onze huiswerkcoaching. Door leerlingen kennis te laten maken met ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ geven we hen een kadootje voor het leven mee. 

 

Locatie TING Houten

Sanne van Diepen (Vestigingsmanager)

Sanne van Diepen websiteMijn naam is Sanne van Diepen, 30 jaar. Een aantal jaren geleden ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Sindsdien heb ik een aantal jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als leerlingenbegeleider. Ook ben ik tien jaar voetbaltrainer/coach geweest. In mijn ondersteunende rol vind ik het belangrijk dat ik naast de jongeren sta en er een ontspannen en vertrouwde sfeer is. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en kwaliteiten die jou verder helpen in je leven. Doelgericht, maar met de volledige aandacht voor het proces en jouw ontwikkeling. Fouten maken...graag! Daar leren we van. Daarnaast zijn praktische handvatten natuurlijk ook zeer waardevol. Plannen en effectief leren zijn vaardigheden die het schoolwerk een stuk makkelijker en....misschien....zelfs wel leuk kunnen maken. Bij Ting studiecoaching is er aandacht voor zowel de praktische als persoonlijke ondersteuning. Een belangrijke formule waardoor jongeren het gevoel krijgen grip te hebben op hun eigen leerproces. Een rapport met allemaal voldoendes is mooi, maar een jongere die met vertrouwen de wereld tegemoet treedt vind ik nog veel mooier.

Frederique Vermeulen (Huiswerkcoach)

Frederique 2021 aangepast

Hallo! Mijn naam is Frederique Vermeulen en ik ben 21 jaar oud. Ik ben masterstudent Educational Sciences aan de Universiteit Utrecht. Ik werk nu bijna drie jaar bij TING, eerst was ik werkzaam als source en nu ben ik werkzaam als coach. Ik heb een passie voor onderwijs en denk graag mee over hoe (leer)processen effectiever kunnen worden gemaakt. Ik geef zelf al enkele jaren bijles en vind het erg interessant om bij TING te werken. Mijn studie en werk bij TING hebben diverse raakvlakken. In de praktijk kan ik zien wat wel of niet werkt en dit helpt mij weer om theoretische concepten concreet te maken. Op de middelbare school heb ik mijn vwo-diploma (profiel NT/NG) gehaald. In deze periode heb ik veel kennis opgedaan en ezelsbruggetjes geleerd. Dit wil ik graag doorgeven aan de leerlingen bij TING. Ik ben me ervan bewust dat iedere leerling uniek is en daarom kijk ik welke benadering het beste past bij deze leerling. Samen maken wij leerprocessen leuk en effectief!

Tinne Wieringa (Huiswerkcoach)

Tinne Wierings bewerkt

"Hoi! Mijn naam is Tinne en ik ben 23 jaar oud. Ik woon nu vier jaar in Utrecht, waar ik net klaar ben met mijn bachelor Psychologie. De onderbouw op de middelbare school ging mij destijds gemakkelijk af. Toen ik in 4vwo bleef zitten, door veel veranderingen in mijn privéleven, wilde ik iedereen laten zien dat ik het wél kon! Daarom meldde ik me aan voor versneld onderwijs, waardoor ik het jaar dat ik bleef zitten weer heb ingehaald. Zo kwam ik tot het inzicht: als je echt iets wilt, dan kun je het! Geloven in jezelf is al de helft van je succes op school. Ik vind het dan ook waardevol om dit inzicht mee te geven aan jongeren, dat je de baas bent over je eigen leven en succes. Iedereen heeft zijn eigen manier van leren, en als je jouw unieke aanpak weet te vinden, kan je veel meer bereiken dan je misschien denkt. Ik vind het bijzonder om jongeren te begeleiden bij TING, omdat ik denk dat juist die unieke aanpak nodig is in het onderwijs. "  

Nicole van der Spank (Huiswerkcoach)

Nicole van der Spank aangepastHoi, ik ben Nicole, heb Sociale Wetenschappen gestudeerd en veel ervaring als communicatieadviseur en redacteur, bij overheden, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Sinds een jaar of tien begeleid ik mensen (van alle leeftijden) als loopbaan- en ontwikkelcoach. En nu dus bij TING, huiswerkcoach. Waarom? Omdat ik het erg leuk vind met jonge mensen te werken, en de manier van begeleiden vanuit TING me meteen aansprak. Niet alleen ondersteuning bij het huiswerk, en het aanleren van effectievere manieren om te leren, maar een aanpak waarbij jouw hele persoon aangesproken wordt en aan bod komt.
Hoe? Daar zijn de inzichten van Stephen Covey leidend en een inspiratie; leer jezelf kennen en aansturen, zodat je beter weet hoe jij je doelen kunt bereiken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is mijn eigen kracht en talenten te kennen, en hierop te vertrouwen. Dan worden de dingen die ik aanpak leuk en kan ik ze ook goed. Ik heb erg veel zin jullie te ontmoeten bij de huiswerk coaching, om jou te helpen bij de planning en het maken van je schoolwerk. En, ik hoop je zeker ook te inspireren om je eigen koers in het leven te vinden en te volgen! Tot gauw!

Emma Bout (Huiswerkcoach)

Emma Bout source TING studiecoaching

Hoi! Mijn naam is Emma Bout en ik ben 20 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de studie International Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn middelbare schoolperiode heb ik zelf huiswerkcoaching gevolgd bij TING! Mede aan de hand van ‘de zeven gewoonten’ van Covey, leerde ik om (meer) ‘mijn eigen leider’ te worden. Eén van de belangrijkste gewoontes van Covey voor mij is gewoonte 1: Wees proactief. Door uit je slachtofferrol te stappen en zelf je eigen keuzes te maken, kom je veel verder in het leven. Dit wil ik nu graag overdragen aan de leerlingen en hen motiveren om de leider in zichzelf aan te spreken.

Gabriëlle van Berkel (Huiswerkcoach)

Gabrielle foto webstieHallo! Mijn naam is Gabriëlle van Berkel en ik ben 21 jaar oud. Ik ben op dit moment bezig met de pre-master pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Mijn interesse ligt dan ook bij de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en (jong) volwassenen. Ik vind het inspirerend om te zien wat voor groei jongeren kunnen doormaken op weg naar het vinden van hun eigen identiteit. De 7 eigenschappen van Covey kunnen hierbij goed helpen. Ook zijn plannen en organiseren super belangrijke aspecten. Niet alleen op school, maar de rest van je leven. Ik vind het dan ook super leuk om de jongeren onder andere hierin te ondersteunen, en samen te werken aan een mooie toekomst.

Maarten Das (Huiswerkcoach)

Maarten Das websiteHallo, mijn naam is Maarten en ik ben 41 jaar. Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik later het liefst met kinderen zou werken, had ik je waarschijnlijk heel vreemd aangekeken. Mijn achtergrond ligt in de journalistiek. De huiswerkbegeleiding was iets nieuws dat ik wel eens wilde proberen en dat sloeg enorm aan. Zozeer zelfs dat ik ook een opleiding tot kindercoach gevolgd heb, om kinderen en ouders nóg meer handvatten te bieden in de ontwikkeling. Het bieden van ondersteuning in de persoonlijke groei van kinderen is langzaam maar zeker mijn passie geworden. De Griekse filosoof Plato noemt het ‘aanwezig zijn bij de geboorte van iemands ziel’. Ik denk dat deze grote woorden zeker op z’n plaats zijn. Het is een kunst en een voorrecht om ruimte te mogen geven aan een optimale groei van elk individueel kind.Natuurlijk kunnen we geen gouden bergen beloven. Deel van de groei is dat je leert omgaan met realistische verwachtingen. Zo leer je steeds beter jezelf en de wereld om je heen kennen en ontdek je hoe leuk leren kan zijn – hopelijk is dan een nieuwsgierigheid voor het leven geboren! Naast mijn werk als huiswerkcoach ben ik actief als medewerker relatiebeheer voor een bureau voor geloofscommunicatie. Mijn hobby’s zijn tekenen, muziek, sterrenkunde, fotografie, wandelen en alles dat met taal te maken heeft.

Locatie TING Utrecht de Passie 

Bart Veendendaal (Vestigingsmanager)

Bart Veenendaal websiteHoi, ik ben Bart Veenendaal (25), een enthousiaste toegepast psycholoog met een passie voor coaching. Daarnaast houd ik van muziek maken, reizen, lezen, sociologie en filosofie! Na mijn studie heb ik een aantal avontuurlijke reizen gemaakt door Europa. Daarbij heb ik ervaren hoeveel je kunt bereiken wanneer jouw krachten en motivatie opgewassen zijn tegen de uitdagingen die voor je liggen. Hierdoor ben ik geïnspireerd om anderen te helpen die eigenschappen te ontwikkelen. In mijn werk als trainer en coach bij Vluchtelingenwerk Amsterdam heb ik dat in de praktijk kunnen brengen. En ook als assistent-schoolpsycholoog op een lyceum, waarbij ik leerlingen een-op-een en in groepsverband coachte. Nu zet ik mij met plezier in bij TING. Samen gaan we naar een toekomst waarin verantwoordelijkheid vrijheid betekent en zelfstandigheid vanzelfsprekend is.

Emma Wellenberg (Huiswerkcoach)

Emma Wellenberg huiswerkcoachHoi! Mijn naam is Emma en ik ben 21 jaar oud. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van de bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. In deze breed georiënteerde opleiding ben ik bezig met alles wat met mensen te maken heeft. In de practica leer ik onder andere over gespreksvaardigheden en reflecteren. Bij TING kan ik deze vaardigheden goed inzetten (en oefenen) bij het begeleiden van de jongeren. Ik moedig zelfreflectie aan met vragen als: hoe maak ik mijn huiswerk eigenlijk, hoe ga ik om met stress, ben ik er met mijn aandacht bij in de klas, hoe leer ik voor toetsen, wat ging er bij de laatste toets goed, wat minder? Pas nadat je hierover hebt nagedacht, kunnen we aan de slag om dat wat minder gaat om te buigen en wat goed gaat vooral aan te moedigen! De gewoonte van Covey die hierbij past is gewoonte 1: wees proactief! Dit is voor de meesten waarschijnlijk ook meteen de moeilijkste gewoonte. Ik hoop dat ik in mijn tijd bij TING veel jongeren hierbij kan helpen. 

Klazien Bax (Huiswerkcoach)

Klazien Bax websiteMijn naam is Klazien, 51 jaar. Na het VWO heb ik maatschappelijk werk gestudeerd. Ik werkte onder andere als begeleidster in een beschermde woonvorm: samen met mensen met psychiatrische of psychosociale problemen op zoek gaan naar hun mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. En: in de groepen onderzoeken hoe de één de ander kan helpen met de mogelijkheden die hij of zij heeft, om zo tot een plezierige en vruchtbare samenwerking te komen. In de Covey-termen, die we bij TING gebruiken, noemen we dat synergie: samen bereik je meer dan in je eentje. Iets wat juist ook middelbare scholieren goed kunnen gebruiken bij groepsopdrachten. Afgelopen jaren heb ik, naast de zorg voor ons gezin, met veel plezier bijles en cursussen wiskunde gegeven. Ook deed ik veel vrijwilligerswerk: binnen de kerk o.a. in het jeugdwerk en in de buurt met dat wat mijn hand vond om te doen voor (en met) jong en oud. Een leuke en logische vervolgstap is nu de rol van huiswerkcoach van middelbare scholieren! Het geeft mij voldoening en energie als ik jongeren kan motiveren verantwoordelijkheid te nemen en hen zie groeien in zelfvertrouwen, kennis en kunde. Mijn ervaring en kennis zet ik graag in om hen te coachen bij hun huiswerk, naar een diploma dat bij hen past!

  

Locatie TING Rotterdam de Passie

Cindy Birtantie (Huiswerkcoach)

Cindy Birtantie huiswerkcoachHallo! Mijn naam is Cindy Birtantie, ik ben 22 jaar en woon in Rotterdam. Ik heb de HBO-opleiding Bedrijfskunde afgerond en ben bijna klaar met de pre-master Sociologie. De afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan tijdens mijn eigen studies, en nu – bij TING – krijg ik de kans dit toe te passen in de praktijk. Ik zou later ook graag aan de slag gaan binnen het onderwijs en TING leek mij de geschikte plek om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik vind het echt een uitdaging om middelbare scholieren te helpen bij hun ontwikkeling: door (coachenderwijs) met hen aan de slag te gaan met het plannen en leren van hun huiswerk en hen te inspireren en motiveren. Zodat zij steeds meer het ‘innerlijke leiderschap’ in zichzelf gaan ontdekken, dat helpt om succesvol en gelukkig te zijn in deze maatschappij. Ik heb zelf de havo afgerond met het profiel Economie en Maatschappij. En tijdens mijn HBO-studie en master heb ik mijzelf veel getraind in samenwerken en in hoe je dingen het handigst aanpakt en zaken goed onthoudt. Dit hoop ik nu over te dragen aan de leerlingen die elke middag naar TING komen!

Lisanne Storm (Huiswerkcoach)

Lisanne Storm huiswerkcoach

Hoi! Mijn naam is Lisanne Storm en ik ben 22 jaar. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen afgerond en momenteel doe ik de Master Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze breed georiënteerde opleiding leer ik om van verschillende invalshoeken naar media te kijken, zoals film, TV en sociale media. Mijn middelbare school was een Dalton school, waar zelfstudie en plannen een cruciale rol speelden. Dit kon nog wel eens een uitdaging zijn, dus ik help graag anderen met mijn opgedane ervaring. Ik merk dat het niet alleen belangrijk is om de leerlingen de stof van het vak uit te leggen, maar ook om de leerlingen zelfvertrouwen en eigenwaarde mee te geven. Want als ze in zichzelf geloven, kunnen ze veel meer dan ze in eerste instantie denken! Daarom vind ik de visie van TING ook zo belangrijk: ‘leren in je eigen kracht te gaan staan is fundamenteel om succesvol te worden in het leven’. Het is geweldig om de leerlingen bij TING te zien groeien!

Gert-Jan Schaap (Huiswerkcoach) 

Gert Jan Schaap sourceHoi! Ik ben Gert-Jan Schaap, woon in Rotterdam en studeer aan de TU Delft. Ik heb veel ervaring opgedaan in zowel het helder en concreet uitleggen van leerstof (in bijvoorbeeld vakken als scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie) als in het coachen van mensen om hen te helpen groeien. Ik heb een passie voor jongeren. Ik help erg graag om impact te maken, en daarom vind ik het werk bij TING zo mooi. Door de coaching heen helpen we leerlingen om ‘hun eigen leider’ te worden n.a.v. de zeven eigenschappen van Covey, en daardoorheen is de positieve impact die je ervaart op leerlingen heel gaaf. Ik hoop dat ik ook jou ook kan helpen door je deze zeven eigenschappen eigen te maken: zodat je werkelijk het verschil kunt gaan maken, op school en daarbuiten!

 

  

Locatie TING Wierden de Passie

Willemiek van Engelenhoven (Huiswerkcoach)

Willemiek van Engelhoven siteHoi, mijn naam is Willemiek en ik ben 23 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de bachelor Singer-songwriter aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik relatief veel moeite met het plannen en leren van mijn huiswerk. Reden om ,in het vierde jaar van mijn HAVO, zelf naar een huiswerkinstituut te gaan. Ik leerde er plannen en effectief te leren. Hierdoor is mijn interesse in educatie verder aangewakkerd en ben ik mij gaan verdiepen in leerstrategieën en methodiek in het algemeen. Ik vind het erg leuk om, juist op grond van mijn eigen middelbareschoolervaringen, samen met leerlingen te zoeken naar leerstrategieën die voor hen werken, hen hierin te begeleiden en samen toe te werken naar mooie schoolresultaten.

Laurens Samsen (Huiswerkcoach)

laurens websiteHoi, mijn naam is Laurens Samsen en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Nijverdal en ik ben verloofd met Annelyn, in april 2021 hopen we te gaan trouwen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent geschiedenis op de Passie, dus voor sommige leerlingen zal ik een bekend gezicht zijn. De Passie is voor mij een bijzondere plek, aangezien ik in 2008 bij de eerste dertig leerlingen hoorde waarmee de school is begonnen. Verder ben ik betrokken bij de FreeXS sportweek in Nijverdal-Hellendoorn en ben ik actief als bestuurslid van de ChristenUnie van de gemeente Hellendoorn. Het geven van huiswerkcoaching spreekt me enorm aan, aangezien ik, ook als docent, merk dat leerlingen het soms lastig vinden om de knop om te zetten om echt aan de slag te gaan. Zelf liep ik daar op de middelbare school ook tegenaan. Ik word er gelukkig van wanneer ik merk dat ik kan bijdragen aan het leerproces van leerlingen en hierbij ook echt vooruitgang zie. De gewoonten van Covey dragen eraan bij dat leerlingen leren om zelf hun eigen leider te worden, met een duidelijk doel voor ogen, zoals de tweede gewoonte beschrijft. 

Tristen ter Harmsel (Source)

Tristen ter Hamsel WesbstieHoi! Ik wil me even voorstellen. Ik ben Tristen, ik ben 17 jaar oud en zit in 6VWO op de Passie in Wierden. Ik woon dus nog lekker thuis met mijn ouders en mijn zusje. Ik heb een leuke vriendin genaamd Nataša waar ik erg blij mee ben. Toen ik op de middelbare school kwam ben ik zelf direct aangeland bij huiswerkbegeleiding. Dit heeft me erg geholpen. Vanaf jaar vier mocht ik het zelf proberen en dit lukte me goed. Huiswerkbegeleiding heeft een erg waardevolle bijdrage geleverd aan mijn leerproces die ik nu ken in 6VWO. Ik vind het daarom erg mooi dat Ting dit op onze school heeft opgepakt en wil ik hier ook graag een bijdrage aan leveren. Ik vind het leuk om mensen te helpen en dingen uit te leggen. Dit doe ik dus met alle plezier bij Ting. Mijn sterke kant ligt bij de bèta vakken, dus wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Ik merk dat veel leerlingen bij TING hier juist moeite mee hebben. Ik hoop dus met mijn kennis deze leerlingen vooruit te helpen zodat zij, net als ik, het straks ook zelfstandig kunnen en mooie cijfers kunnen halen.

 

TING in de media

Houten FM 29 juni 2013: "interview TING". 

Houtens Nieuws 19 juni 2013: "Bruggers worden eigen leiders". Lees meer

Trouw 19 maart 2013: "TING in debat met hoogleraar Frits de Lange".lees meer

Sanne van Diepen

Bart Veenendaal

Alle huiswerkcoaches locatie De Passie Utrecht

Alle huiswerkcoaches locatie De Passie Rotterdam

Alle huiswerkcoaches locatie De Passie Wierden