Stresssss...

Heb jij (en/of hebben je ouders) regelmatig stress rondom jouw huiswerk voor school? Weet je vaak niet wat je ook alweer moet doen of wanneer het klaar moet zijn? Leer je vaak op het laatste moment en ga je dan ‘met je boeken naar bed’? Hoe zou jij het vinden als je de dag voor een toets - voor de verandering - alleen nog maar op hoofdpunten hoeft te herhalen, simpelweg omdat je slim hebt gepland?

Planagenda

Bij TING leer jij je werk voor school logisch te structureren en effectief te plannen in een speciale planagenda. Je deelt hiervoor je huiswerk op in overzichtelijke blokjes. En plant die blokjes vervolgens op zo’n manier in dat je voldoende tijd overhoudt voor alle (andere) leuke dingen van het leven (chillen, sporten, gamen, social media). Het grote verschil met een gewone schoolagenda is dat je in de planagenda ook écht kunt (leren) plannen. Elke dag heeft een ‘opdrachtenvak’ (wat moet er af?!) en een ‘planvak’ (om in te plannen wat je die dag gaat doen). Via het gebruik van kleuren geef je aan wat al af is en wat er nog moet gebeuren. Je ziet letterlijk in één oogopslag wat je moet doen, wanneer het klaar moet zijn en hoe je ervoor zorgt dat alles op tijd af en geleerd is. Niet half, maar volledig en goed!

Slide 001 TING siteSlide 003 TING site

Trainen

Volgens Brits wetenschappelijk onderzoek vergt het gemiddeld 66 aaneengesloten dagen van oefenen, voordat we ons een nieuwe gewoonte (leren plannen!) echt eigen hebben gemaakt. Dat klinkt natuurlijk wel als heel veel! Dat is precies de reden waarom wij, zeker in het begin, elke middag vinger aan de pols houden: heb je je agenda goed bijgewerkt en bijgepland? (de zgn. ‘agendacheck’) Zodat jouw nieuwe plan-gewoonten ook echt de kans krijgen om in te slijten. Daarnaast zullen wij je actief stimuleren dat je niet alleen bij TING plant, maar ook op de dagen dat je niet naar TING komt. Dagelijks – en gedurende langere tijd achter elkaar – je planvaardigheid trainen is simpelweg noodzakelijk om het plannen echt goed onder de knie te krijgen.

Afbouwen agendachecks

Na verloop van tijd bouwen we de dagelijkse agendachecks geleidelijk aan af. Zo dagen wij jou uit om in toenemende mate je ‘eigen leider’ te worden over jouw agenda. Daarbij zien wij wel individuele verschillen (bij de een gaat het leren plannen sneller dan bij de ander) en daar houden we uiteraard rekening mee. Beheers je eenmaal ‘het kunstje’? Dan zul je merken hoe fijn dat is. Plannen is namelijk voor alles in het leven handig en het ondersteunt jou in de wetenschap ‘Ik kan het mooi wel zelf!’ Daarbij komt: het is net als fietsen, je verleert het nooit!

Banner inschrijven huiswerkcoaching 1

TING op youtube: in 5:37 minuten een compleet beeld!

Pubers en Plannen

TING planagenda

Ting voorkantbinnenwerk 2021 2022 klein voor module TING site

Waarom een nieuwe planagenda op de markt? lees verder>

Negen voordelen van plannen op papier. Lees verder>

'Alles staat toch  in magister wat moet ik met een planagenda? Lees verder>

Beter slapen door het plannen van je huiswerk! Lees verder>

Meer informatie?

Bel: (030) 251 75 70

E-mail: info@ting.nl

Speciale TING planagenda

Met de TING-agenda heb ik veel meer overzicht. Ik hoef niet elke keer meer na te denken wat ik nu precies moet gaan doen. Het geeft mij veel meer rust en ik ben minder tijd kwijt aan mijn huiswerk! 

Jigal, leerling